Historie

Historien bag Rosas roser startede i Kolding for 21 år siden. En søndag eftermiddag i 1987 sad ægteparret Rosa og Harley Eskelund og læste avisen. Rosa arbejdede på daværende tidspunkt i et gartneri i Kolding og Harley på en maskinfabrik. I søgen efter en hund faldt deres blik på en annonce for et gartneri i Lading, tæt på Århus. Efter en tur i banken og i Lading købte ægteparret gartneriet – og senere en hund.

Gartneriet i Lading var på 3000 kvm under glas og produktionen foregik ved gamle træborde, men allerede 2 år efter købet blev gartneriet udvidet og moderniseret.

Produktionen på gartneriet er miljøvenlig. Rosene vandes med regnvand, som opsamles fra tagene i bassiner. Regnvandet tilsættes kun netop den mængde gødning, som roserne kan nå at optage inden salg. Dette medfører et meget lavt forbrug af grundvand samt intet udslip af gødning.

Gartneriet er hele tiden på forkant med udviklingen. Produktudvikling og miljøforbedringer har derfor høj prioritet. Der arbejdes af den grund hele tiden med udvikling af nye rosensorter, bedre dyrkningsmetoder og arbejdsgange samt miljøforberinger. Dette har blandt andet resulteret i nye typer potteroser med større og fyldte blomster i stærke farver, som har en særdeles lang holdbarhed.

no images were found